Aineistot

Monitieteisesti ja monipuolisesti

Monitieteisessä kokoelmassa on kirjoja, lehtiä, artikkeleita, e-aineistoja ja tallenneaineistoa – nuoria koskevaa tietoa useasta eri näkökulmasta.

Kirjastoon hankittuja uutuuskirjoja pääsee tarkastelemaan reaaliaikaisesti täällä.    
Nuorisotiedon kirjastoon tulee noin 250 lehteä. 
Kirjastoon tilattuja elektronisia tiedelehtiä voi käyttää asiakaspäätteiltä. Niistä voi myös pyytää tiedonhakuja.
Seikkailukasvatuksen kokoelma on monipuolinen kooste seikkailukasvatuksen ja elämyspedagogiikan aineistoja Suomesta ja ulkomailta. Julkaisuja, artikkeleita ja opinnäytteitä voivat kaikki kiinnostuneet lainata. 
Draamakasvatus-kokoelma on kaikkien draamalähtöisistä opetusmenetelmistä ja toiminnallisista työtavoista kiinnostuneiden hyödynnettävissä ja lainattavissa. Draaman ja teatterin keinoja käytetään opetus- ja kasvatustyössä ja kulttuurisessa nuorisotyössä.
Suomen nuorisopsykiatrinen yhdistys ry on moniammatillinen, nuorisopsykiatrista hoitoa, koulutusta ja  tutkimusta sekä eri tieteenalojen ja nuorisopsykiatrian välistä vuorovaikutusta edistävä yhdistys. 
Suomalaisella nuorisotyöllä on pitkät perinteet. Varhaisimpia toimijoita olivat 1800-luvun lopulla kristilliset nuorisojärjestöt. Muita nuorisotyön pioneereja olivat muun muassa raittiusliikkeet ja partiojärjestö, joka tuli Suomeen 1910.
Nuorten turvapaikanhakijoiden ja yksintulleiden pakolaislasten tilanne on puhuttanut jo pitkään. Tälle sivulle kootaan kirjastossa olevaa ajankohtaista aineistoa aiheesta.
Mediakasvatusseura ry on valtakunnallinen, kaksikielinen yhdistys, joka edistää mediakasvatuksen monitieteistä tutkimusta ja käytäntöjä Suomessa. Mediakasvatusseuran kirjat löytyvät Nuorisotiedon kirjastosta.
Aineistoa nuorista COVID19-viruksen aiheuttamissa poikkeusoloissa (päivitetty 13.4.21) Miten pandemian aiheuttamat poikkeusolot vaikuttavat nuorten elämään? Miten nuoret voivat korona-ajassa? Mitä he tekevät, ajattelevat ja tuntevat?

Hae tietokannasta