Uutisarkisto

Nuorisotiedon kirjasto uudistuu ja kutsuu teidät alan toimijat mukaan osaksi nuorisotiedon kirjastoa ja tietopalvelua!
Allianssi-talossa sijaitseva Nuorisotiedon kirjasto on suljettu 26.4.-5.5.2019 välisen ajan. Kirjaston kehittämistyö alkaa viikolla 19, ja tämä saattaa joltakin osin vaikuttaa aukioloon myös loppukevään ja kesän aikana. Tästä tiedotetaan myöhemmin.
Nuorisotiedon kirjastosta lainataan hyvin monenlaista kirjallisuutta, mutta lainatumpien nimekkeiden kärkeen vuonna 2018 nousivat nuorisotyöhön, osallisuuteen, sosiaaliseen vahvistamiseen, tutkimusetiikkaan ja järjestöjohtamiseen liittyviä kirjoja.
Kirjaston aukioloajoissa on poikkeuksia pääsiäisen ja vapun vuoksi. Kirjasto ja Allianssi-talo menevät pääsiäisen alla kiinni torstaina 18.4. klo 13 ja avautuvat taas tiistaina 23.4. klo 10.
Tuntuuko OKM:n yleisavustushakemuksen selvitys haastavalta? Tarvitsetko uusia näkökulmia ja sparrausta lomakkeen täyttämiseen?
Mitä suomalaiset nuoret ajattelevat kuluttamisesta? Mikä on nuorten suhde teknologiaan? Saavatko nuoret osallistua yhteiskuntaan ja millä tavoin? Miten kaupunkialueiden eriytyminen vaikuttaa nuorten kasvuympäristöihin ja mahdollisuuksiin?
Oletko tehnyt nuoria tai nuoruutta käsittelevän gradun tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyön? Tai tiedätkö sellaisen tekijän? Nuorisotutkimusseura etsii jälleen laadukkaita opinnäytetöitä ja palkitsee niistä parhaimmat Nuorisotutkimuksen opinnäytetyöpalkinnoilla.
Kirjasto ja Allianssi-talo ovat Nuori2019-nuorisotyöpäivien vuoksi suljettuna keskiviikosta perjantaihin 27.–29.3.19. Matkalaukkukirjastomme matkustaa kuitenkin Turkuun nuorisotyöpäiville, joten Nuori2019 tapahtumassa voi tulla lainaamaan laukusta. Matkalaukkukirjasto löytyy infopisteeltä.
Maker-kulttuuri on kaikille tuttua tee-se-itse-ajattelua ja terminä se kääntyy esimerkiksi värkkäämiseksi. Maker-liike on käsillä tekemisen alakulttuuria joka on noussut vahvasti esiin samaan aikaan digitalisoitumisen kanssa.
Tunnetaidot tukevat meitä ihmiseksi kasvussa, itsetunnon kehittymisessä ja ihmissuhteissa. Hyvät tunnetaidot toimivat suojana elämän kolhuja vastaan.
Kirjasto on poikkeuksellisesti suljettu perjantaina 18.1.19 koko päivän. Viestejä voi laittaa osoitteeseen kirjasto(at)alli.fi.
Allianssin ja Suomen Mielenterveysseuran yhteinen Nuorisotyön kriisivalmiuden kehittämishanke (2016–2018) on päättynyt ja hankkeen loppuraportti on nyt saatavilla.