Uutisarkisto

Nuorisotiedon kirjasto siirtyy Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssista Humanistisen ammattikorkeakoulun yhteyteen 1.7.2021 alkaen. Nuorisotiedon kirjasto on nuorisotiedon kokoaja ja välittäjä.
Nuorisotiedon kirjastosta löytyy paljon tietoa nuorten ihmissuhteista, seksuaalisuudesta, ja seksuaalikasvatuksesta. Eri vuosikymmeniltä peräisin olevissa oppaissa valistetaan nuoria sukupuoliasioista. Niissä peilautuu kunkin ajan käsitys siitä, mikä nuorille on sopivaa ja siveellistä.
Raskas perintö - ylisukupolvinen huono-osaisuus Suomessa on tuotteliaan sosiaalipolitiikan tutkijan ja kirjoittajan Juho Saaren sekä Niko Eskelisen ja Liisa Björklundin puhutteleva teos.
Kirjasto juhlistaa Nuorisotyön viikkoa yhdessä Humakin kanssa kanssa virtuaalisella Speakers´ Corner 2020­­ - tapahtumalla. Liity kuuntelemaan ajan
Attias, Miriam; Kangasoja, Jonna (toim.): Me ja ne - välineitä vastakkainasettelujen aikaan. Into Kustannus.
Kesällä 2019 kuvattu video on nyt julkaistu. Videossa esitellään kirjaston palveluita, ja seurataan erään asiakkaan ensimmäistä vierailua Nuorisotiedon kirjastossa. Video soveltuu esimerkiksi opetustarkoituksiin. 
Miten pandemian aiheuttamat poikkeusolot vaikuttavat nuorten elämään? Miten nuoret voivat korona-ajassa? Mitä he tekevät, ajattelevat ja tuntevat?
Nuorisotietoa voi omaksua monessa muodossa, ja ajankohtaista keskustelua seurata monilla aisteilla! Nyt kun kirjastot ovat poikkeustilanteen vuoksi kiinni, keskitymme vinkkailemaan mielenkiintoisia materiaaleja, jotka ovat helposti saatavilla verkossa.
Kristiina Brunilan ja Lisbeth Lundahin 
Kirjasto palvelee nyt etänä. Tietopalvelu toimii ja verkkoaineistot ovat saatavillla. Vastaamme kysymyksiin ja tiedontarpeisiin sähköpostitse ja puhelimitse. Voit hakea aineistoja tietokannasta myös omatoimisesti.
“Graffiti ja katutaide toimivat monipuolisuutensa ja sovellettavuutensa vuoksi nuorisotyössä erinomaisesti; koska yhtä ainoaa oikea ratkaisua ei ole, jää luovuudelle runsaasti tilaa. ”  
Lokakuusta 2019 alkaen Nuorisotiedon kirjasto järjestää torstai-iltapäivisin klo 13.30-15.30 kaikille nuorisoalan toimijoille tarkoitetun teemailtapäivän, joka tuo esiin alan uusinta ja ajankohtaista tietoa alan toimijoiden tuottamana.
Nuorisotiedon kirjasto uudistuu ja kutsuu teidät alan toimijat mukaan osaksi nuorisotiedon kirjastoa ja tietopalvelua!
Allianssi-talossa sijaitseva Nuorisotiedon kirjasto on suljettu 26.4.-5.5.2019 välisen ajan. Kirjaston kehittämistyö alkaa viikolla 19, ja tämä saattaa joltakin osin vaikuttaa aukioloon myös loppukevään ja kesän aikana. Tästä tiedotetaan myöhemmin.
Nuorisotiedon kirjastosta lainataan hyvin monenlaista kirjallisuutta, mutta lainatumpien nimekkeiden kärkeen vuonna 2018 nousivat nuorisotyöhön, osallisuuteen, sosiaaliseen vahvistamiseen, tutkimusetiikkaan ja järjestöjohtamiseen liittyviä kirjoja.
Kirjaston aukioloajoissa on poikkeuksia pääsiäisen ja vapun vuoksi. Kirjasto ja Allianssi-talo menevät pääsiäisen alla kiinni torstaina 18.4. klo 13 ja avautuvat taas tiistaina 23.4. klo 10.
Tuntuuko OKM:n yleisavustushakemuksen selvitys haastavalta? Tarvitsetko uusia näkökulmia ja sparrausta lomakkeen täyttämiseen?
Mitä suomalaiset nuoret ajattelevat kuluttamisesta? Mikä on nuorten suhde teknologiaan? Saavatko nuoret osallistua yhteiskuntaan ja millä tavoin? Miten kaupunkialueiden eriytyminen vaikuttaa nuorten kasvuympäristöihin ja mahdollisuuksiin?
Oletko tehnyt nuoria tai nuoruutta käsittelevän gradun tai ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyön? Tai tiedätkö sellaisen tekijän? Nuorisotutkimusseura etsii jälleen laadukkaita opinnäytetöitä ja palkitsee niistä parhaimmat Nuorisotutkimuksen opinnäytetyöpalkinnoilla.
Kirjasto ja Allianssi-talo ovat Nuori2019-nuorisotyöpäivien vuoksi suljettuna keskiviikosta perjantaihin 27.–29.3.19. Matkalaukkukirjastomme matkustaa kuitenkin Turkuun nuorisotyöpäiville, joten Nuori2019 tapahtumassa voi tulla lainaamaan laukusta. Matkalaukkukirjasto löytyy infopisteeltä.
Maker-kulttuuri on kaikille tuttua tee-se-itse-ajattelua ja terminä se kääntyy esimerkiksi värkkäämiseksi. Maker-liike on käsillä tekemisen alakulttuuria joka on noussut vahvasti esiin samaan aikaan digitalisoitumisen kanssa.
Tunnetaidot tukevat meitä ihmiseksi kasvussa, itsetunnon kehittymisessä ja ihmissuhteissa. Hyvät tunnetaidot toimivat suojana elämän kolhuja vastaan.
Kirjasto on poikkeuksellisesti suljettu perjantaina 18.1.19 koko päivän. Viestejä voi laittaa osoitteeseen kirjasto(at)alli.fi. 
Allianssin ja Suomen Mielenterveysseuran yhteinen Nuorisotyön kriisivalmiuden kehittämishanke (2016–2018) on päättynyt ja hankkeen loppuraportti on nyt saatavilla.