Hae tietokannasta

Tietokannastamme voit tehdä hakuja ja tutustua aineistoihin.

Hakuohje

Kaikki hakusanat voi katkaista tähdellä *, pieniä ja isoja kirjaimia voi käyttää vapaasti. Yksinkertaisimmillaan haku käsittää vain yhden sanan. Jos halutaan käyttää useampaa hakusanaa, ne erotetaan toisistaan Boolen operaattoreilla JA, TAI, EI.

Hakusana kannattaa tarkistaa asiasanaluettelosta. Täsmällinen haku syntyy esim. sanalla  'osakulttuurit' (ei 'alakulttuurit'). Asiasanoja ovat myös maantieteelliset termit, paikkakuntien, maiden ja maanosien nimet. Kun viitteen avaa ruudulle kokonaisuudessaan, asiasanat tulevat näkyviin, ja niistä voi edelleen hakea muita saman asiasanan sisältäviä viitteitä. Jos julkaisussa on esimerkiksi englanninkielinen tai ruotsinkielinen tiivistelmä, ne on merkitty asiasanalla **eng tai **swe.

Hakea voi vapaatekstihaulla tai asiasanan, tekijän, nimekkeen, julkaisijan tai ISBN-numeron perusteella (alasvetovalikko). Hakua voi rajata julkaisuvuoden, aineistotyypin ja kielen mukaan.

Omat tiedot -kohdasta voi kirjautua sisään ja uusia lainoja, varata aineistoa sekä päivittää yhteystietojaan. Tätä varten tarvitaan käyttäjätunnus (esim. nimi) ja salasana (neljä numeroa), jotka joko ilmoitetaan kirjastoon tai pyydetään kirjastosta: kirjasto(at)alli.fi.

Hae tietokannasta

Kirjautumalla sisään kirjaston tietokantaan voit uusia lainojasi, varata aineistoa sekä päivittää yhteystietosi.