Allianssi 25 v -muistelmia (Leena Suurpää, 2017)

"Nuorisotiedon kirjasto. Se tulee mieleeni pohtiessani Allianssin tärkeää missiota tuoda nuorisokentän toimijat yhteen. Kirjasto on nuorisotoimialan tiedollinen ja sivistyksellinen sielu, joka kertoo mitä olemme, mitä teemme, miten ajattelemme ja miten katsomme niin historiaan kuin tulevaisuuteen. Nuorisotiedon kirjasto on myös palvelua parhaimmillaan: asiantuntevaa neuvontaa, ystävällistä apua, virikkeellistä juttuseuraa. Ilman moniäänistä tietopohjaa nuorisotoimialan eetos jää ohueksi ja hauraaksi. Kirjasto on tämän tietopohjan kokoajana arvokas, ja olen saanut itsekin nauttia kirjastosta lukuisten vuosien ajan, erilaisissa tietoaktivistin rooleissa. Eläköön eloisa kirjasto!"

Suomen Punaisen Ristin turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää toimi pitkään Allianssin luottamushenkilönä ollessaan Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja.