Kirjastoa voi käyttää myös kartuttamalla (Minna Heikkinen)

Kirjastoa voi käyttää myös kartuttamalla

Minna Heikkinen

Tutustuin Nuorisotiedon kirjastoon työni kautta. Ensimmäisen kerran kävin kirjastossa Olympiastadionilla, mutta silloin se oli jo muuton kourissa, eikä mieleeni jäänyt kuin pieni häivähdys koko sen laajuudesta.

Muutto Itä-Pasilaan sai kirjaston minun silmissäni kukoistamaan, sillä se tuntuu olevan Allianssi-talossa kuin kotonaan; avarana, mutta silti lukemaan houkuttelevana. Niin, ja työni kautta olen enemmänkin kirjaston kartuttaja kuin käyttäjä, mutta se ei ole estänyt minua tutkimasta tarjontaa aina kun olen Allianssi-talolla pistäytynyt tai verkossa hakuteoksia hakenut.

Nuoperi eli Nuorisotyön tallentamiskeskus, ottaa vastaan nuorisotyöhön liittyviä lahjoituksia, myös kirjallisuutta. Suurin osa lahjoitetuista kirjoista saa uuden kodin Nuorisotiedon kirjastosta, joko omana kokoelmanaan tai sitten täydentämään jo valmiita kokoelmia. Tämän vuoksi aina lahjoituksen tullessa, on työskentelyni Turusen Vapun kanssa ollut tiivistä. Mitkä kirjat kelpaavat ja mitä kirjoja on jo riittävästi. Yhteistyö on kyllä sujunut moitteettomasti, jos minulta kysytään. Nykyisin Nuorisotiedon kirjastosta siis löytyy myös Nuoperin erikoiskokoelmia!

Muistan myös kirjaston 30-vuotisjuhlat. Tunnelma oli rento juhlavuudesta huolimatta ja puheet oivaltavia. Kareisen Hannun tarinat jäivät erityisesti mieleen. Mielestäni on mahtavaa, että juuri meillä suomalaisilla on Pohjoismaiden suurin nuoriso(työ)alan erikoiskirjasto. Olemme siis etuoikeutettujen joukko!

Minna Heikkinen,  Nuoperi - nuorisotyön tallentamiskeskus