7 podcastia nuorten parissa työskenteleville

08.04.2020
pöydällä kuulokkeet, joiden alla läppäri, vieressä hiiri.

Nuorisotietoa voi omaksua monessa muodossa, ja ajankohtaista keskustelua seurata monilla aisteilla! Nyt kun kirjastot ovat poikkeustilanteen vuoksi kiinni, keskitymme vinkkailemaan mielenkiintoisia materiaaleja, jotka ovat helposti saatavilla verkossa.

Kokosimme viime vuosien seitsemän kiinnostavinta podcastia nuorten parissa työskenteleville tai muuten nuorten asioista kiinnostuneille.

Muutoksen tiellä
Verken uusi ja ajankohtainen podcast perehtyy koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutuksiin: Miten nuorisotyö on mukautunut muutokseen, ja mitä muutos vaatii työntekijöiltä ja johdolta? (Tsekkaa myös Verken toinen podcast SomeCast.)

Mitä kuuluu nuorille?
Allianssin podcast nuorisoalan ajankohtaisista kysymyksistä. Keskusteluissa pureudutaan muun muassa ilmastonmuutokseen, työllisyyteen, yhdenvertaisuuteen, osallisuuteen ja hyvinvointiin nuorten kannalta.

Nuoret mukaan
Nuorten Akatemian podcast, jossa käsitellään osallisuuden teemoja eri näkökulmista. Puhetta muun muassa osallisuudesta etänä ja diginä sekä siitä, miten luoda nuorilähtöinen turvallinen tila.

Zetapodi
A-lehtien tuottama podcast Z-sukupolvesta. Aiheet vaihtelevat nuorten vaikuttamishalusta, seksuaalisuudesta ja älypuhelimista tekstinjälkeiseen aikaan.

Äänessä mediakasvatus
KAVIn Mediataitokoulun podcast, jossa haastatellaan mediakasvatuksen asiantuntijoita, ja käsitellään mediakasvatuksen ilmiöitä alan julkaisujen kautta.

Kirjasto kotiin
Kolmen kirjastoihmisen vetämä podcast, jossa käsitellään lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja lukemista. Erityisesti lasten ja nuorten kanssa työskenteleville kirjastoammattilaisille ja kasvattajille.

Oppimisen aalloilla
SanomaPron tuottama podcast nuorten lukemisesta ja oppimisesta. Keskustellaan medialukutaidosta, lukutaidon merkityksestä syrjäytymisen ehkäisyssä, tiedekasvatuksesta ja monesta muusta.

Hywää Somen kielen päiwää 9.4.2020!

kirjavinkit