Nuorisotyön kriisivalmiuden kehittämishankkeen loppuraportti luettavissa

10.12.2018
PaiviA
Kuva Nuorisotyön kriisikansiosta

Allianssin ja Suomen Mielenterveysseuran yhteinen Nuorisotyön kriisivalmiuden kehittämishanke (2016–2018) on päättynyt ja hankkeen loppuraportti on nyt saatavilla.

Hankkeessa muun muassa kartoitettiin valmiuksia, käytäntöjä ja uusia uhkia sekä järjestettiin koulutuksia valmiussuunnittelun tukemiseksi ja nuoriso- ja kriisityöntekijöiden osaamisen vahvistamiseksi. Lisäksi nuorisotyön kriisivalmiustyö tuotiin osaksi yhteiskunnan turvallisuusstrategiaa ja OKM:n henkisen kriisinkestävyyden työtä.

Hankkeen tuottaman kriisivalmiuden kuntakyselyn (2016 ja 2018) mukaan valmiudessa on tapahtunut joitakin edistysaskelia. Vuonna 2018 yhä useammat nuorisotyöntekijät tietävät, mistä voivat kriisitilanteessa pyytää ulkopuolista apua tai työvoimaa nuorisotyöhön. Myös nuorisotyön valmiussuunnitelmien määrä on kasvanut entisestään ja Nuorisotyön kriisikansio tunnetaan yhä paremmin kunnissa.

Nuorisotyön kriisivalmiuden kehittämistyö Allianssissa on päättynyt, mutta Nuorisotyön kriisivalmiusverkoston koordinointi siirtyy kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuunalle. Nuorten elämän kriiseihin ja kohtaamiseen kriisitilanteissa liittyvät koulutussisällöt siirtyvät Mielenterveysseuran osaamiskeskus Vahvistamolle.

Hankkeen loppuraporttiin voi tutustua kirjastossa, Issuussa tai hankkeen sivullaNuorisotyön kriisikansio löytyy painettuna kirjastosta ja sähköisenä suomeksi täältä ja ruotsiksi täältä. Kirjastosta löytyy myös muuta kriiseihin liittyvää materiaalia. Tule tutustumaan tai selaa tietokannassa!

kriisivalmius nuorisotyö Nuorisotyön kriisikansio Allianssi hankkeet aineistot